sfm2016sn

Huidbeschadiging door UV-licht?!!

Het is vandaag precies twee maanden geleden dat ik voor het laatst iets heb gepost op Sunsanity.nl . There, I said it. En ja, ergens schaam ik mij er wel een beetje voor. Een jaar geleden begon ik vol enthousiasme aan mijn blog. De eerste Nederlandse beautyblog gericht op verantwoord zonnen en zonnecosmetica. Iets waar ik nog steeds enorm trots op ben, mede door het geen ik binnen een jaar al heb bereikt, maar ondanks dat de afgelopen twee maanden enorm verwaarloosd heb..

Toen ik in maart stopte met mijn werk als zonneconsulent had ik daar eerlijk gezegd weinig tot geen problemen mee. Mede doordat M. en ik midden in een verhuizing zaten en ik mij hierdoor volledig kon richten op het creëren van ons droompaleis! Maar nu dat wij gesetteld zijn is de teleurstelling van het feit dat ik niet meer kan doen wat ik het liefst doe, voor een bedrijf waar ik mij met hart en ziel voor heb ingezet, toch behoorlijk groot. Met als gevolg dat ik (onder andere) Sunsanity.nl behoorlijk verwaarloosd heb. In het begin wist ik eigenlijk ook niet zo goed waar het door kwam dat ik zo ongemotiveerd was. Mede doordat ik door Glamour.nl gekozen ben om een jaar lang ambassadrice te mogen zijn van het beautymerk Estée Lauder, wat een extra stimulans zou moeten zijn om mij voor de volle 100% in te zetten voor mijn blog.

FB_IMG_1462525362604

Slecht nieuws..

Zoals ik al eens eerder verteld heb zet ik de gezichts-bruiners standaard uit. Eens in de zoveel tijd, wanneer mijn foundation donkerder lijkt te zijn dan de kleur van mijn gezicht, zet ik de lampen wel aan. De laatste keren dat ik dit deed kreeg ik na het zonnen, steeds op dezelfde plek in mijn gezicht, een plekje. Het leek op een verbranding. Wanneer ik het plekje aanraak “brandt” het en het lijkt ook een beetje op te zwellen. Na een tijdje begint het te vervellen en is het zo goed als verdwenen. Omdat ik daardoor al helemaal geen gebruik meer maakte van de gezichts-bruiners in de zonnebank heb ik er ook geen erg meer in gehad. Tot dat ik tijdens een zonnige dag in de meivakantie met M. in de speeltuin zat en het weer op begon te komen. Toch maar even naar de huisarts om het plekje te laten onderzoeken.

En wat blijkt: Ik heb een huidbeschadiging opgelopen door overmatig UV-licht. What the f….! Met mijn huidtype had ik dit nooit aan zien komen. Ik ben zelfs nog nooit in mijn leven verbrand. Maar het is dus mogelijk. Het goede nieuws is dat het geen melanoom is, maar een ontsteking door waarschijnlijk een ontstoken haarvaatje of een opgekruld haartje onder mijn huid. Voor nu heb ik een zalfje meegekregen wat de ontsteking weg moet halen. Wanneer dit niet lukt is er de mogelijkheid om het weg te laten snijden, maar aangezien de ontsteking midden in mijn gezicht zit wordt dit afgeraden. De rest van de zomer zal ik mijn gezicht braaf in moeten smeren met SPF 50.

Wel wil ik benadrukken dat ik vooralsnog volledig achter de positieve effecten van het gebruik van een professionele zonnebank sta. Dit kan iedereen over komen en is dus niet per definitie ontstaan door regelmatig gebruik van een zonnebank. Je huid is het namelijk doordat het in Nederland zelden echt zonnig is niet gewend om zo in eens urenlang aan zonlicht bloot te worden gesteld. De huid in je gezicht is een stuk gevoeliger voor zonlicht en het dus belangrijk is om je huid tijdens het gebruik van een zonnebank in te smeren met goede, verzorgende zonnecosmetica. Ook wanneer je buiten bent, dus zelfs wanneer je van jezelf al een kleurtje hebt, is het belangrijk om je huid altijd te beschermen met een SPF! Voor het Beautylovers project van Glamour heb ik een super fijn Estee Lauder product ontvangen welke je huid hydrateert en een SPF 15 bevat. Binnenkort zal ik jullie hier meer over vertellen.

Tot zover mijn persoonlijke update! Ik hoop de komende tijd meer te gaan bloggen over andere “zonnige” onderwerpen. Maar “ECHT” zonnen zit er voor mij voorlopig dus niet meer in. De komende zonnecosmetica reviews zullen dan ook volledig gebaseerd zijn op de ervaringen van mijn Testpanel. Lijkt het jouw leuk om zonnecosmetica te testen voor Sunsanity.nl? Stuur dan een e-mail met je naam, adres, geboortedatum en je motivatie naar info@sunsanity.nl en wie weet wordt jij uitgekozen om deel uit te maken van mijn Testpanel!

Liefs,

Saphia

No Comments

Leave a Reply